Volvo boikotter skinn

Volvo velger å kutte ut bruk av skinn i sine biler og innen 2030 skal alle deres biler være skinnfrie.

 

Skinninteriør i biler har lenge blitt sett på som luksuriøst, men nå velger flere bilmerker å kutte ut bruk av ekte skinn i bilinteriøret.

I høst lanserte Volvo elbilen C40 Reharge, som er helt skinnfri. Innen 2030 har selskapet satt mål om å kun tilby helelektriske biler – og ingen av dem skal ha skinn i interiørene.


Større fokus på miljø og dyrevelferd i bilbransjen

Den nye elbilen til Volvo er også laget med resirkulerte materialer, som blant annet plastflasker. Dette er bare starten på selskapet sin plan om en mer bærekraftig virksomhet. Innen 2025 sikter selskapet på at 25 prosent av materialet brukt i de nye bilene skal bestå av resirkulert og biobasert innhold.

Det er ikke bare det svenske bilmerket som har åpnet øynene for mer dyre- og miljøvennlige biler. Tesla bruker heller ikke ekte skinn i sine nye biler, og flere andre merker tilbyr el-biler med vegansk skinn i sitt interiør. I tillegg velger flere å heller bruke resirkulert materiale som T-skjorter, brukte plastflasker, plast fra havet og gamle bildekk!

Hvis du er på utkikk etter en ny bil, sjekk ut Live Kindly sin guide til de mest veganer-vennlige bilene.

Foto: Volvo

Hvorfor kutte ut skinn?

Dyrevelferd

For å innrede én bil anvender man huden fra mellom 3 til 9 kyr. PETA har undercover video som viser grusom behandling av kalver og kyr. Se her.

Miljø

Når man lager skinn, brukes det mye kjemikaler for at huden ikke skal råtne. I tillegg krever det enorme ressurser å lage. Vil du vite mer, les her.