Vegansk julemiddag – på den enkle måten

I år satser flere matprodusenter for første gang på juleprodukter. Med disse blir det en lek å lage en vegansk julemiddag til familie og venner!

 

Vegansk julemat – nå får du også kjøpt det på butikken

Markedet for vegetar- og veganprodukter er i ferd med å eksplodere, og det er takket være dere som kjøper mindre kjøtt og etterspør produkter på deres egen nærbutikk. Nå har veganske juleprodukter også nådd dagligvarekjedene – noe som gjør det lettere for alle og enhver å velge vegansk til jul uten å måtte lage alt selv fra bunnen av.

Vegisterkaker er den plantebaserte varianten av medisterkaker, som smakssettes med muskatnøtt, ingefær, salt og pepper. Disse kakene ble opprinnelig utviklet av Jane bak Veganmisjonen, som sammen med Go’ Vegan har utviklet en variant du får kjøpt i butikken i år.

Nøttestek er en annen typisk rett som serveres når man skal stelle i stand et plantebasert festmåltid. Nøttesteken er dekket av butterdeig, og farsen inni deigen kan variere, men består gjerne av ulike grønnsaker, kornvarianter som quinoa eller bulgur, sopp, nøtter, krydder, urter og lignende. Et forslag til oppskrift er Hanne-Lenes beste nøttestek, ellers skal det også være mulig å få kjøpt nøttestek i ferskvaredisker rundt omkring på diverse Meny-forretninger.


Go’Vegan Vegisterkaker og julepølse

Go’Vegan har i samarbeid med Jane bak Veganmisjonen utviklet vegisterkaker. Julepølsene er basert på erteprotein og krydret med klassiske julekrydder. Begge produktene er tilgjengelige hos Rema 1000, Coop og Meny.


Meny byr på vegansk juletallerken & vegansk julemat i ferskvaredisken

Meny har virkelig slått på stortrommen i høst og kommet med vegansk juletallerken! Den inneholder vegisterkaker, urtebakte poteter, saus og syltet rødkål. Perfekt å ta med på julemiddag hvis du er den eneste veganeren.

Ellers er det også en del Meny-butikker rundt omkring som har nøttestek, vegisterkaker og soyabiff i ferskvaredisken.


Naturli’ Vegisterkaker

Naturli’ presenterer sin egen versjon av vegisterkaker som er både soya- og glutenfri! De fleste dagligvarekjeder kan ta inn produkter fra Naturli’, så spør din nærmeste om de kan ta inn disse digge vegisterkakene!


Hoff Liv Laga Vegisterkaker

Hoff Liv Laga utvider sortimentet sitt med soya- og glutenfrie vegisterkaker som passer perfekt til julemiddagen! Hoff er tilgjengelig hos de fleste dagligvarekjeder, så spør din nærmeste om de kan ta inn vegisterkakene.


Ferdiglaget julemiddag med Den Grønne Box

The Dhal Company gjentar suksessen fra i fjor og tilbyr veganske julepakker! Det kan bestilles her.

God julemiddag… ❄︎


 
NyheterIngunn ElstadJul, Jul 2021