Første plantebaserte spisestedet på NTNU i Trondheim

Fredag 19. november åpnet Stilken på NTNU i Trondheim – det første helveganske spisestedet på campus!

Foto: Sit

 

I høst åpnet SiO Sådd på Blindern i Oslo, som var det første plantebaserte spisestedet på et campus i Norge. NTNU i Trondheim følger etter og fredag 19. november åpnet Stilken – et helt plantebasert spisested hvor studentene kan nyte en smaksrik grønn lunsj.

Det er studentorganisasjonen SiT som står bak åpningen av Stilken, som også for tiden arbeider med å øke utvalget av vegetarisk og plantebasert mat i sine kantiner. De valgte altså i tillegg å satse på et rendyrket plantebasert serveringskonsept som dekker behovet de ser for grønn mat.


Etterspørsel fra studentene 

SiT ser en økende trend for plantebasert mat blant studentene. Produktutvikler Tove Antonsen og markedsfører Bente Haldorsen i SiT, forteller oss at den viktigste årsaken til åpningen av Stilken, skyldes at studentene har gitt uttrykk for at de ønsker et større utvalg av plantebasert- og vegetarisk mat.

Foto: Sit

Flere og flere unge velger denne typen mat selv om de ikke er vegetarianere eller veganere. De ønsker seg et sunt og smaksrikt alternativ, og er veldig glade for å kunne ha muligheten til å velge.
— Tove Antonsen

Hva står på menyen hos Stilken? 

Hos Stilken får du kjøpt ferskpressede juicer, smoothies, (knallgode) hjemmelagde muslibarer, ulike typer bowls, frukt- og grønnsaksbeger og dagens digge varmrett.

Foto: Sit

Hvor på NTNU er Stilken?

Stilken står rett ved Cafe-SITO Realfag på Gløshaugen! Du finner det på MazeMap under «Cafe-sito Realfag».

Det er gøy å se at flere campus følger etter Oslo og Sådd, og vi håper og tror vi kommer til å se mange flere plantebaserte kaféer på campus rundt omkring i Norge fremover.

Er du student på et campus uten et plantebasert sted og ønsker dette oppfordrer vi sterkt til å ta kontakt med Studentsamskipnaden i din by – tilfellet fra Trondheim viser at det nytter!