Omer Bhatti’s bevisste livsstil

Artist og danser, Omer Bhatti, har spist vegansk de siste seks årene. Han bruker ellers mye tid på velvære, yoga og meditasjon, i tillegg til å lese mye bøker. Her er vårt eksklusive intervju om selvutviklingsreisen og hans bevisste livsstil!

Bilder: Omer Bhatti’s Instagram @kidslife

Bilder: Omer Bhatti’s Instagram @kidslife

 

En vanlig dag i Omer Bhatti sitt liv kan kanskje oppleves som litt ekstrem, men for artisten selv har det blitt helt naturlig å leve i tråd med de nye verdiene og perspektivene han opparbeidet seg på sin personlige selvutviklingsreise.

En typisk dag består i at han prøver å spise ren og sunn, plantebasert mat som han gjerne lager fra bunnen av på rene råvarer. Det har blitt en hobby og helt naturlig del av livsstilen hans. Ved siden av er han interessert i urter og tar tilskudd. Han er dessuten i studio og lager musikk, i tillegg til å meditere, praktisere yoga, trene og danse. Også er det viktig for han å sette av tid til å lese litt hver eneste dag.

Visste fra ung alder at han kom til å bli vegetarianer

Omer Bhatti ble vegetarianer for nå snart 11 år siden, før han gikk over til et hundre prosent plantebasert kosthold for seks år siden.

«Siden jeg var liten har jeg alltid tenkt og visst at jeg kom til å bli vegetarianer en dag,» forteller artisten. «Men det var en hendelse hvor jeg hadde spist en kyllingsandwich på Subway, hvor jeg fikk en åpenbaring mens jeg tygde i kjøttet og tenkte at nå spiser jeg noe som er dødt. Jeg ble vegeterianer over natta.»

Han er ikke spesielt tilhenger av å sette merkelapper på ting som kosthold, men dersom noen spør om kostholdet svarer han at han er veganer.

– Var det noe spesifikt som skjedde som fikk deg til å gå fra vegetarisk til vegansk kost?

«Det var da jeg var i Los Angeles med min regissør og venn, Christopher Perez, som nettopp hadde blitt veganer at jeg bestemte meg. På reisen hadde jeg spist likt som han og sett hvor stort marked det er for vegansk kosthold. Da innså jeg at det kanskje ikke var så vanskelig som jeg tidligere hadde trodd.»

Da vi spør om han kan beskrive hvordan han tror den norske befolkning generelt spiser om 10 år, forteller Omer Bhatti at han ser for seg mer plantebasert og mindre kjøtt.

Jeg tror det vil bli mer plantebasert kosthold og mindre kjøtt. Det er en kjempe stor bølge som allerede har startet og jeg tror det vil fortsette å vokse med tiden ettersom mennesker blir mer bevisste.
— Omer Bhatti
28167169-7C28-4A6E-8047-3E31A7F8366F_1_201_a.jpeg

Ute av rampelyset på en personlig selvutviklingsreise

I et par år var Omer Bhatti på sett og vis ute av rampelyset. Han forteller at han ikke skjermet seg fra rampelyset bevisst, men at det ble en konsekvens av «reisen» han har gått igjennom:

«Det ble en naturlig konsekvens av den personlige reisen jeg har vært på bestående av selvrefleksjon og indre erkjennelse. Jeg har lært masse om meg selv, fått nye perspektiver, utviklet meg som menneske og også kvittet meg med ting som har hengt ved meg,» forteller han.

Det var i denne perioden han ble veganer. Da vi spør om hans hovedmotivasjon for å legge om til et helt vegansk kosthold svarer han:

«Det er mange årsaker, men kort sagt føler jeg ikke at jeg trenger å spise dyr for å være på mitt beste eller for å overleve.»

– Hvordan opplevde du å være tilbake i rampelyset igjen? Klarte du å bevare roen du hadde funnet underveis?

«Jeg må si at jeg ikke liker ordet rampelys, men etter å ha vært litt ute av offentligheten en stund og kom tilbake, oppdaget jeg at det var helt ålreit, men langt i fra så spennende som det hadde pleid å være. Jeg tror det kommer av at jeg fikk både nye verdier og perspektiver på reisen.»

Jeg har gått fra å alltid prøve å se sluttresultatet og målet, og prøvd være et annet sted – til heller å fokusere på å være tilstede i nuet og nyte øyeblikket her og nå.
— Omer Bhatti

– Anser du deg selv som en strikt veganer på alle områder i livet, eller er det primært på matfronten?

Omer Bhatti innrømmer at selvom han er svært opptatt av og bevisst på hva slags produkter han putter i kroppen sin, har han litt å gå på når det kommer til det eksterne. Han forteller at han ikke er superstrikt når det kommer til produkter og klær, men at han fortsatt lærer og tar et steg av gangen i grønnere retning også der.

– Du nevner at du leser hver dag, hva er din favorittbok?

Omer forteller at han leser litt hver eneste dag, og at det gjerne går i temaer som personlig utvikling, bio hacking og generelt ting som hører innunder denne sfæren. Aller mest leser han dog om hvordan mennesker fungerer og personlig utvikling.

«To av mine favorittbøker er Pillars Of Consciousness og The Way Of The Superior Man,» forteller han.

– Har du noen avsluttende tips til de som ønsker å spise mer plantebasert?

Omer har ikke troen på å tvinge folk over på et plantebasert eller vegansk kosthold, og er overbevist om at strategien heller bør være å plante noen frø hos folket som får blomstre på egenhånd.

Han har likevel et tips til de som ønsker å spise mer plantebasert som også motiverer hamselv til å fortsette med det kostholdet han har i dag:

«Les artikler og se videoer om hva plantebasert kosthold gjør med kroppen,» oppfordrer han.

Jeg tror ikke man kan konvertere folk, men heller plante frø som må blomstre på egenhånd. Men et tips og noe som gir meg selv motivasjon til å holde på kostholdet er å lese artikler og se videoer om hva plantebasert kosthold gjør med kroppen.
— Omer Bhatti
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Omer Bhatti (@kidslife)