Iskremguide til 17. mai
Det kommer stadig plantebaserte nyheter i isdisken, så det blir ingen problem for oss veganere å kose oss med deilig, vegansk iskrem på nasjonaldagen, om det så er vegansk pinneis, kuleis eller hjemmelagde varianter!
Vi har laget en oversikt over vegansk iskrem i Norge som gjør det lettere for deg å finne iskrem å nyte på 17.mai!
Vegansk pinneis
Henning Olsen
Nude Strawberry og Mango
Créme mandel
Kroneis med jordbærsmak
Zeroh! Lemon & Guava
Solo Ice Pop
DUGG Eple & Appelsin
Friskis Fruktblanding
Diplom Is
Royal Peanøtt Vegan
Fruitero
Kræsj Pink
Lollipop (fåes også kjøpt i boks)
Lollipop Spinn
Braincooler (fåes også kjøpt i boks)
Magnum
Vegan Almond
Vegan Classic
Valsoia
Vaniljeis med sjokoladetrekk
Sandwich
First Price
Saftispinner
Del vegansk iskrem med venner og familie
Henning Olsen har nettopp kommet med en helt ny serie- Plantebasert Idyll. Disse kommer i tre forskjellige smaker: jordbær, sjokolade og salt karamell. Diplom Is har også noen herlige nyheter i sitt sortiment: Royal peanøtt med browniebiter & karamellsaus, og pistasj med sjokoladeflak & pistasjsaus. I vår lanserte Ben & Jerry’s klassikeren Cookie Dough i en vegansk versjon. Fra før i Norge har de Peanutbutter & Cookies, Chocolate Fudge Brownie og Netflix & Chill’d.
I fjor utvidet Go Vegan sitt sortiment med is på boks i smakene sjokolade og vanilje med karamellsaus. DUGG fra Henning Olsen har kokos is med sjokoladesaus. Fra Diplom Is får vi Dream Vegan sjokolade. Valsoia har sjokolade, vanilje og jordbær.
Sunnere alternativ
Kulinaris har en avokadobasert vegansk sjokoladeis med kakaonibs. Den er supergod! De har også sorbeter i smakene bringebær, jordbær, sitron, mango, kokos og rabarbra som er naturlig veganske. DUGG-serien fra Henning Olsen har sorbeter i smakene sitron, bringebær og mango.
Lag din egen iskrem til 17.mai
Visste du at det er superenkelt å lage nice cream? COOP Extra har oppskrifter på 10 varianter av bananis. Noen inneholder melk, men det er bare å bytte med en plantebasert erstatning. Vi har også vår egen tropiske variant, den finner du oppskrift på under her: