FROKOST
Sitter du fast med hva du skal spise til lunsj eller ønsker du invitere noen på et velsmakende mellommåltid? Her er tre veganske smørbare favoritter du kan ha liggende i kjøleskapet til enhver tid!
Belgiske vafler med en deilig, myk og luftig innside og en sprø utside. Kan toppes med enten salt eller søtt pålegg!
Slik inkluderer du enkelt spinat og andre planter som brokkoli, tomater, nøtter og frø er gode fiberkilder i kostholdet.
Scrambled tofu, eller tofurøre om du vil, er den plantebaserte versjonen av eggerøre. Gul, smakfull og fin, og serveres gjerne toppet med frisk gressløk!
Hemmeligheten bak perfekte smoothiebowls og noen superenkle oppskrifter du raskt kan lage hver eneste morgen.
Müslisurdeigsbrød er både rikt på smak og har en perfekt syrlighet. Hvis du rister skiven, vil brødet få en særegen tekstur og smak; et karamellisert uttrykk der skorpen er både sprø og seig på en gang!
Hjemmelaget vegansk cashew camembert har en god nøttesmak som passer godt til kjeks og vin, som pålegg på brødskiven, på pizza og til pasta.
Grønne erter er en belgvekst som vokser i Norge, og er en god proteinkilde å inkludere i kostholdet. Her får du oppskriften på fermenterte erter som passer utmerket i gryteretter, eller som videre kan brukes til å lage vegansk ertepålegg.
Ultimat påleggsinspirasjon til neste veganske buffet! Røkt gulrot kan brukes som pålegg på smørbrød, eller i stedet for laks i lefseruller. Serveres gjerne med en vegansk kremost, dill og rødløk.
Det er bare å erkjenne det med en gang: vi nordmenn elsker brødmat. Til frokost, lunsj eller kveldsmat, til og med til middag på late kjøkkendager. Her er listen over veganske pålegg som gjør det litt enklere å spise gode veganske brødskiver.